Jan Willem Goudriaan EPSU főtitkár, 2018. október 31-én kelt levelében szoldaritásáról biztosította a magyar szakszervezeteket és a cafeteria megadóztatása ellen szervezett október 6-i demonstrációhoz sok sikert kívánt. Levelében szót emelt az egyeztetés nélküli köztisztviselői elbocsájtások ellen is. 
Véleménye szerint a kormánynak valódi párbeszédet kell folytatnia, nem pedig a saját döntését ráerőltetni a szakszervezetekre.

Az EPSU főtitkárának eredeti levele a link alatt olvasható.
A magyar fordítást ld. alább.
 


"Magyarországi EPSU Tagszervezetek részére
Kedves Kollégák!

STOP Adóemelés!

Támogatjuk követeléseiteket, amit a Kormány felé fogalmaztatok meg, hogy üljön le a szakszervezetekkel, és tárgyaljon a cafetéria-juttatások megadóztatásáról.
Sok munkavállaló számára a különböző cafetéria-juttatások a jövedelmük fontos részét képezik, így azok megadóztatása jövedelemcsökkenést eredményez. Ezért november 6-ára sikeres demonstrációt kívánunk.

Ezt a lehetőséget is felhasználom, hogy támogassuk a közszolgálati szakszervezeteket a kormány azon megdöbbentő bejelentése kapcsán, miszerint mintegy 3000 munkahelyet kíván csökkenteni a közigazgatásban. Ismét nem volt egyeztetés a szakszervezetekkel. Úgy gondoljuk, hogy ezek a csökkentések sértik a szolgáltatásnyújtást és aláássák a vállalati szektor szabályozását. Sok munkavállaló most aggodalmaskodik a jövőbeli foglalkoztatásával és megélhetésével kapcsolatban, mivel a kormány kevés részletet nyújtott az elbocsájtásokról. A bejelentés azt tükrözi, hogy a kormány a dolgozó nők és férfiak ellen van.

A kormánynak valódi párbeszédet kell folytatnia, nem pedig a saját döntését ráerőltetni a szakszervezetekre.

Sok sikert kívánunk Önöknek!
Szolidaritással,

Jan Willem Goudriaan
EPSU Főtitkár"

Üdvözöljük! (bővebb tartalomért regisztráció után lépjen be)


Amennyiben regisztrálni szeretne kattintson a linkre: Regisztráció


Köszöntjük Ferenc és Olívia nevű olvasóinkat!

Szavazás (csak regisztrált felhasználók!)

Egyetért-e a szociális ágazatban dolgozók béremelésének elodázhatatlan szükségességével? (Csak regisztrált tagi felület!)
igen
97%
nem
3%
nem tudom
0%
Összes szavazat: 64

Találj meg minket a Facebook-on

Hirdetés